Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Текстилната и кожарската индустрии генерират над 2 млрд. евро годишен оборот

За активно сътрудничество се договориха Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия и Българската асоциация за текстил, облекло и кожи. Представители на двете организации обсъдиха възможността за организиране на международна конференция и участието на фирми от бранша в бизнес мисии и изложения зад граница.

„Организирането на едно мащабно събитие с международно участие ще бъде от огромна полза за бранша“, заяви изпълнителният директор на агенцията  Бойко Таков по време на разговорите. 

„Крайно време да се признае ролята на бранша за социално-икономическото развитие на страната и една такава конференция може да допринесе за това“, категоричен беше Йордан Беловодски, изпълнителен директор на асоциацията. 

И двете страни се съгласиха, че не е реалистично да се говори за осъществяването на такава мащабна идея преди 2020г. Предстоят още разговори по темата.

Българската асоциация за текстил, облекло и кожи e сдружение на фирми от сектор „Лека промишленост" учредено е през месец септември 2017 г. Основната му цел е да обедини всички фирми от текстилната и кожарска промишленост и да съдейства за консолидиранe, балансиране и единно представляване на техните интереси. Асоциирани членове са учебните заведения, които имат отношение към бранша. Текстилната и кожарската индустрии генерират над 2 млрд. евро годишен оборот.

Facebook logo
Бъдете с нас и във