Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Технологиите и изкуственият интелект подпомагат логистичния сектор

Навлизането на технологиите в логистичния сектор не представлява заплаха за служителите в него и няма да ги измести, а ще помогне да се подобри дейността. Това заяви за ролята на иновациите в международния превоз и куриерските услуги изпълнителният директор на компанията за международни експресни доставки Deutsche Post DHL Group Франк Апел. По думите му ролята на изкуствения интелект в логистичния сектор все още е в начален етап, но значимостта й нараства.

"Хората винаги се вълнуват и са много щастливи от новите технологии. Те правят служителите по-добри и значително увеличават производителността на компаниите. Изкуственият интелект има много сфери на приложение – той помага за подобряването на уменията на кадрите и увеличава възможностите за потребителите", подчерта Франк Апел пред Bloomberg. Той изтъкна, че Европа разполага с най-добрите образователни системи в целия свят, което съществено подпомага намирането на решение на проблема с липсата на достатъчно таланти.

Компанията за международни експресни доставки DHL има засилено присъствие в България. По думите на изпълнителния директор, тя реализира оборот от около 82 млн. евро и разполага с 450 000 служители. "Постоянно развиваме нашия бизнес и инвестираме в него, разработваме нова база за нашия експресен отдел тук в София," заяви Франк Апел и подчерта, че очаква растежът на глобалната икономика да се понижи през 2019 и 2020 г. въпреки добрата картина към момента. Той отбеляза, че за първи път от три години насам има понижение на перспективите, което се дължи на търговската война между САЩ и Китай.

Deutsche Post DHL има готовност да стане по-ефективна компания и да намали своя въглероден отпечатък в околната среда. Целта на спедиторската компания е до 2025 г. да намали въглеродните си емисии с 50%, а до 2050 г. те да бъдат нулеви. Това ще стане като всички използвани от DHL самолети и камиони излъчват нулеви въглеродни емисии до края на целевия период.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във