Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Технологии на АББ влязоха в 40 бързи зарядни станции в цяла Швеция

АББ предлага пълна гама зарядни решения и решения за зареждане на електрически автомобили, електрически и хибридни автобуси, както и за кораби и железопътни линии.

Шведско-швейцарската АББ подпомага водещата европейска енергийна компания Vattenfall в разработването на всеобхватна зарядна мрежа за електрически превозни средства в Швеция. Тя ще предложи цялостно решение, което включва както самата бърза зарядна станция, така и необходимия хардуер за свързване с мрежата, съобщиха от централата в Цюрих. Предоставената от АББ технология вече зарежда електрически превозни средства за Vattenfall в близо 40 локации в цяла Швеция.

Като част от стратегията на Vattenfall да направи живота без горива възможен в Швеция в рамките на едно-единствено поколение, компанията инсталира зарядни станции за електрически превозни средства в цялата страна. Технологиите на АББ пък гарантират, че станциите предоставят надеждността, от която се нуждаят шофьорите, както и издръжливостта, неминуемо изисквана от суровите зимни климатични условия на скандинавската страна.

За да може електрическата мобилност да процъфтява, шофиращите се нуждаят от бързи зарядни станции с надеждна връзка към захранването. "Способността на АББ да осигури това като едно комплексно решение е причината, поради която ние сме водещото име в областта на зареждането на електромобили, и е ключов фактор в нашата работа за Vattenfall. Силата на нашата техническа помощ и способността ни да реализираме проекти в много кратки срокове поставя АББ пред конкуренцията." Това споделя Франк Мулон, ръководител на глобалното направление на АББ за инфраструктурни решения за електрическата мобилност.

Vattenfall и АББ имат дълга история на сътрудничество. "Ние заедно имаме богат доказан опит в решенията "до ключ" при въвеждането на бързите зарядни устройства в обществения EV пазар - АББ доставя нашия хардуер и оборудване за свързване с мрежата, а ние ги инсталираме и свързваме към обществената мрежа InCharge, което дава възможност на един водач на електрическо превозно средство да я намира и използва по безпроблемен начин", казва Бьорн Оестер, мениджър "Обществено зареждане" във Vattenfall e-mobility Nordic.

Днес АББ е лидер в областта на инфраструктурата за електрически превозни средства, предлагайки пълна гама зарядни решения и решения за зареждане на електрически автомобили, електрически и хибридни автобуси, както и за кораби и железопътни линии. А компанията навлезе в пазара на зареждането за електрически превозни средства още през 2010 година.

Facebook logo
Бъдете с нас и във