Банкеръ Daily

Управление и бизнес

„Технически компоненти България“ ще произвежда двойно във Видин

Фирма „Технически компоненти България“, дъщерна на немската EbV Elektronikbau und Vertriebs GmbH, удвоява производството си във Видин и инвестира в ново строителство. Днес (8 август) официално на територията на фирмата бе направена символична първа копка за изграждане и разширяване на нова складова, производствена и административна база.

Новата сграда, с над 5 500 кв площ, е само част от дългосрочната инвестиционна програма на фирмата за Видин.

Инвестицията е в размер на 14 млн. лв., строежът ще приключи в рамките на 12 месеца, през септември 2023 г, обяви инж. Мартин Петров, директор на фирмата по време на церемонията. Изпълнител на строителните дейности е „Хоризонт-Иванов“.

Предвидено е и изграждането на фотоволтаична инсталация с капацитет за производство на екологично чиста енергия трикратно надвишаваща потреблението на производствата, което означава сериозен отрицателен енергиен баланс.

Производствената част ще е с капацитет 100 служителя на смяна, което означава около 400 нови работни места. Разчетите са този капацитет да се запълни в рамките на 3 години от пускане в експлоатация, или по около 130 нови работни места за всяка година.

Според инж Петров числата, които е посочил, са добра предпоставка за развитието на региона и на град Видин, като екипът на „Технически компоненти България“ ще бъде ключова част от него. Той благодари на управителя на компанията-майка EbV Gmbh, както и на холдинговата структура „Омега ГмбХ“, на Адреас Фрийс „за изключителната подкрепа, доверието и за решението да изберат времето, мястото и модела на новото предприятие.

Мартин Петров не скри задоволството си, че заедно с всички колеги и партньори са успели да се преборят и докажат, че Видин е идеалното място за бизнес. Инвестицията е факт благодарение на огромната подкрепа от ОББ.

Фирма „Технически компоненти България“ е в град Видин от 2005 година.

През 2008 г. започва работа с около 30 служители и скромно производство. Днес, 15 години по-късно, фирмата работи с пълен капацитет, като производството й е увеличено десетократно. В компанията работят над 200 човека при отлични условия на труд и с над средното за региона заплащане.

Фирмата днес е една от водещите компании във Видинска област.

„Технически компоненти България“ произвежда компоненти и системи за енергийно ефективно отопление и климатизация, предлага развойна дейност и серийно производство на разнообразие от продукти с приложение в различни уреди, в автомобилната, медицинска и други индустрии.

През последната година продуктовата гама нараства, също както и сложността на свързаните процеси и услуги.

Клиентите и заявките на фирмата се увеличават и това налага разширяване на производството.

Продукцията на „Технически компоненти България“е предназначена изцяло за износ - основно за Германия и страните от Европейския съюз. Фирмата е в процес на сертифициране за инвеститор клас А от Българската агенция за инвестиции.

С предстоящото разширение предприятието ще удвои производството си и компанията през 2023 г. ще стане най-големият работодател в област Видин, с общо над 450 работни места.

Новата инвестиция на фирмата, както и удвояването на работните места и производството ще я превърнат в стабилен и развиващ се икономически фактор в региона, допълни инж. Mapтин Πeтpoв.

Символичната първа копка за разширяване на складовата, административна и производствена база на фирмата направиха Мартин Петров, Цанко Георгиев, регионален мениджър на ОББ регион Враца, кметът на Видин д-р Цветан Ценков и Борислав Иванов, представител на строителната фирма изпълнител „ Хоризонт – Иванов“.

На церемонията присъстваха представители на местната и държавна власт, на различни организации, на местни ключови финансови институции във Видин, партньори на компанията.

Видинският митрополит Даниил отслужи водосвет и благослови начинанието.

Facebook logo
Бъдете с нас и във