Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Тази година беше нулева за еврофондовете, обяви Томислав Дончев

Тази година беше нулева за еврофондовете. Правителството прави всичко възможно 2015-а да не е. Това каза вицепремиерът Томислав Дончев пред БНТ, след завръщането си от еднодневно посещение в Брюксел.

Той прогнозира, че е реалистично да бъдат възстановени около 400 млн. евро. "Приоритет ще бъде възстановяването на плащанията по оперативна програма "Регионално развитие". "Успяхме още в началото на тази седмица през съвет за европейските фондове да прокараме три оперативни програми, има решение на Министерски съвет. Те вече са публикувани в системата, т.е. официално са представени на Европейската комисия, говоря за бъдещата оперативна програма "Транспорт", "Иновации и конкурентоспособност", както и за "Региони в растеж", обясни вицепремиерът.

"Очакваме програма "Човешки ресурси" да бъде одобрена в следващите седмица или две. До края на месеца имаме готовност да представим още две - става дума за "Околна среда" и "Наука и образование за интелигентен растеж". Като борбата е в рамките на месец март следващата година да имаме поне още една или две одобрени оперативни програми", допълни Томислав Дончев.

Facebook logo
Бъдете с нас и във