Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Татяна Бояджиева е най-успешната българка в бизнеса

S 250 8ebdf084 6d34 48ad b23d dd715dfb9be8
S 250 3b9e8344 6a27 4ad4 8547 a00467896a4b

В надпреварата за признанието на "Първа инвестиционна банка" - "Най-добра българска фирма" участваха над 300 компании. За 8-и пореден път банката връчи награди в няколко категории на фирми с български капитал и мениджмънт, които представят български бранд.

При откриването на събитието финансистът Емил Хърсев обяви предложението си следващата година да има категория и за стартъпи, които да се превърнат в "местни гиганти" с подкрепата на Фибанк.

Победител в категорията "Микро и малка фирма" е "Ботрон софтуер солюшънс". Компанията е специализирана в разработка на сървъри с голям обем от данни. Разработва и методология за 0% загуба на данни. Наградата връчи издателят на списание "Форбс" Йордан Матеев. "Повечето хората смятат, че "Форбс" пише само за големи фирми, но любимата ни тема са малките компании. Обичаме още повече да пишем истории за малките фирми, които са станали големи. Моето пожелание към всички участници в тази категория е следващата година да попаднат в категорията "Средни и големи компании".

В категорията "Средни и големи фирми" победител е "Антибиотик-Разград" - производител на фармацевтични продукти за хуманно и ветеринарно лечение. Наградата връчи изпълнителният директор на "Фибанк" Чавдар Златев. Той посочи, че през последните годините банката е финансирала много от проектите на победителя и той се е развил пред очите му.

Специалната наградата на публиката получи "Димитър Маджаров", производител на колбаси и млечни продукти. "Когато даваш името си на продуктите, които произвеждаш, това е отговорност, че заставаш с това име зад качеството им", отбеляза издателят на вестник "24 часа" Венелина Гочева, която връчи наградата.

Призът "Най-успешна българка в бизнеса" отиде при Татяна Бояджиева, управител на "Гардения 2006". Фирмата проектира и поддържа паркови и дворни пространства. Наградата беше връчена от Ваня Манова, мениджър за България и Северна Македония на "Мастъркард". Победителката получи едноседмично бизнес пътуване до Южна Африка от Одри Мотупи, главен изпълнителен директор на SystemicLogic Group и инициатор на наградата.

Facebook logo
Бъдете с нас и във