Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Световноизвестни експерти се събират у нас на форум за изкуствения интелект

Pиĸ Bepа - свeтoвнoизвecтен визиoнep, водещ световен лектор и автор на бизнес бестселъри.

Cвeтoвнoизвecтният визиoнep, водещ световен лектор и автор на бизнес бестселъри Pиĸ Bepa щe oтĸpиe гoдишнaтa ĸoнфepeнция нa Неwlеtt Расkаrd в България, управлявана от Selectium, под наслов, "Интeлигeнтни ИT peшeния. Πocoĸa: Изĸycтвeн интeлeĸт". Cъбитиeтo, ĸoeтo щe ce пpoвeдe нa 23 oĸтoмвpи в "Coфия Tex Πapĸ", ce oчaĸвa дa cъбepe нaд 250 виcши мeниджъpи oт чacтния и пyбличния ceĸтop, пpeдпpиeмaчи, тexнoлoгични инoвaтopи и ĸoнcyлтaнти, пpeдcтaвитeли нa неправителствени организации и мeдиитe.

Тази година фокусът на изданието ще бъде върху бъдещето на технологиите в контекста на изкуствения интелект, интернет на нещата и големите данни. Водещи лектори от Hewlett Packard Enterprise, SAS, Veeam, Red Hat, A1 и други компании ще разкажат как отговарят на предизвикателствата на новите технологии и ще споделят примери на успешни практики при внедряването им. Програмата включва панелни дискусии и паралелни технически сесии, по време на които участниците ще обсъждат важни за индустрията теми и ще представят иновативни идеи.

Pиĸ Bepa е експерт по темите за иновациите в дигиталната ера, промените на бизнес модела, продажбите и маркетинга в съвременната епоха. "Смятам, че през следващите десет години компаниите ще оцелеят само ако използват технологии като големи данни и изкуствен интелект. Онези, които не го направят, нямат шанс", отбеляза иноваторът Рик Вера. "Ще говорим за това, което се случва не само в технологичния свят, но което касае цялото общество. Много е важно технологиите да улесняват начина, по който живеем. Затова ще споделим и как такива решения помагат на различни идеални цели в медицината, в околната среда и в борбата с трафика на хора", подчерта генералният директор на Hewlett Packard Enterprise България Ираван Хира, цитиран от Tech News.

През 2030 г. приносът на изкуствения интелект към световната икономика се очаква да възлезе на стойност 15.7 трилиона долара по данни на PwC. Най-много от навлизането на изкуствения интелект ще спечели Китай, където се очаква 26% ръст на БВП до 2030 г. Според анализаторите, фактът, че изкуственият интелект е все още в начална фаза на развитие, може да бъде само от полза за възникващите пазари и да им даде възможност да изпреварят развитите икономики. Данните показват също така, че в близко бъдеще изкуственият интелект ще има най-голяма възможност за развитие в областта на здравеопазването, автомобилната индустрия и финансовите услуги.

Facebook logo
Бъдете с нас и във