Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Световният туроператор „Томас Кук“ е успешен партньор на България

Съвместно с бизнеса работим активно за привличане на повече платежоспособни туристи в България с разнообразни видове услуги. За нас е много важно гостите ни, видели за пръв път страната, да се върнат отново в нея и за това ни помага успешното партньорство със световни туроператори като „Томас Кук“. Това заяви министърът на туризма Николина Ангелкова на среща в Лондон с изпълнителния директор на компанията Петер Фанкхаузер. За последните три години това е третият делови разговор помежду им.

България като целогодишна дестинация предлага на практика всякакъв вид туризъм и отчита рекордни статистически данни през последните години. През 2017 г. страната ни е посетена от близо 8,9 млн. чуждестранни туристи, което е 7,6% ръст спрямо 2016-а. Приходите от международен туризъм през миналата година са с още по-голямо увеличение – в абсолютни числа те са близо 6,9 млрд. лв., което е 9,3% повече в сравнение с 2016, подчерта министър Ангелкова. Тя обърна внимание, че този интерес е предизвикал и повече чартърни полети към България на нискотарифни и други авиокомпании.

Министърът информира ръководителя на „Томас Кук“ за разнообразните възможности на най-посещаваните курорти у нас като Слънчев бряг, Златни пясъци и др., които предлагат почивка и активен отдих за клиенти с различни потребности – семейни ваканции, забавления, парти събития, спорт и др. Ето защо ние предвиждаме в националните ни курорти да се регламентира продуктовото зониране, за да може да се задоволят всички предпочитания на клиентите - от деца до хора от третата възраст.

Facebook logo
Бъдете с нас и във