Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Световният гигант ТhyssenКrupp разширява бизнеса си в България

Световният гигант в производството на стомана, компоненти за автомобилната индустрия, асансьори и др. ТhyssenКrupp планира разширение на операциите си в България. Това стана ясно на среща в централата на компанията в град Есен между заместник-министър Александър Манолев и Мартин Щилгер, изпълнителен директор за Източна Европа в направление „Материали“ на концерна. 

През 2005 г. Thyssen Krupp стъпва на българския пазар на метали, като се обединява с „Юпитер-Стомана“. Със своите складово-производствени бази в София, Пловдив, Русе и Бургас заема водеща позиция на пазара на метали в страната ни. По време на срещата стана ясно, че компанията планира ситуиране на нов логистичен център като към момента се разглеждат различни локации в България.

Зам.-министър Манолев представи съществуващите индустриални зони и проектите за обособяване на нови.

„България може да предложи редица стимули за подобни инвестиции, особено, ако изберете локация в регион с високо ниво на безработица“, подчерта заместник-министърът. Той отправи покана и делегация на немския концерн да посети България през месец октомври и на място да се запознаят с различни локации.

„Сигурен съм, че България е правилното място за инвестицията, която планирате и се надявам успешното ѝ реализиране да доведе до навлизането на производства на концерна и в други сектори“, подчерта Александър Манолев.

Thyssen Krupp AG е германска промишлена компания, работеща най-вече в областта на стоманодобива, но също и в автомобилния и корабостроителния сектор, както и в производството на промишлено оборудване, асансьори и др. Концерна има над 156 хил. работници в повече от 200 държави по целия свят. Годишните продажби на компанията са за над 39 млрд. евро.

Facebook logo
Бъдете с нас и във