Банкеръ Weekly

Управление и бизнес

СВЕТОВНАТА БАНКА НИ ПОХВАЛИ ЗА КАДАСТЪРА

Световната банка е повишила оценката на проекта Кадастър и имотен регистър на задоволителна. Това съобщи Министерството на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ) във вторник (20 юни). Повишението е в резултат на проверката на надзорната мисия на банката, която посети България от 29 май до 2 юни 2006 година. По време на мисията е било обсъдено изпълнението на проекта и е било установено, че са завършени всички действия, включени в Плана за действие от март 2006 година. Експертите на банката отчитат като добър резултат преструктурирането на проекта, приключването на работата по заемното споразумение и все по-силната ангажираност на партньорите.
Банката дава положителна оценка и на поставените основи на Системата за мониторинг и оценяване на дейностите и проведеното обучение на заетите с проекта специалисти. В съобщението се обяснява, че съгласно Закона за кадастъра и имотния регистър Агенцията по кадастъра и Агенцията по вписванията са започнали съвместни действия в Благоевград, Добрич и Каварна.
По време на мисията е бил очертан планът за действие за следващия шестмесечен период от юни до октомври 2006 г., казаха още от МРРБ и допълниха, че през този период ще бъде извършван ежемесечен мониторинг на всички неизпълнени до момента действия. Като приоритетна дейност е определено създаването на обща IT-система и подготовка на мониторинга за развитието й чрез формиране на т.нар. управляващ комитет.

Facebook logo
Бъдете с нас и във