Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Световен форум събира винопроизводители у нас

България ще бъде домакин на световен форум на Международната организация по лозата и виното (OIV). Това стана ясно след среща на  министъра на земеделието, храните и горите проф. д-р Христо Бозуков с Йордан Чорбаджийски, председател на Управителния съвет на Националната лозаро-винарска камара. Събитието ще се проведе през първото полугодие на 2022 г.  като това е посочено в полученото от генералния директор на организацията Пау Рока официално писмо тази седмица, уточняват от агроминистерството.

Потвърждението, че започва подготовката за един от най-мащабните форуми в сектора идва само няколко дена след като министър Бозуков отправи предложение към Международната организация, страната ни да домакинства повече форуми, свързани с лозаро-винарството в нашия регион. Пау Рока оценява положително инициативата на страната ни да бъде домакин на подобно събитие.

Провеждането на форума в България ще бъде реклама не само за българското вино, но и за страната ни като винопроизводител. Събитие от подобен мащаб ще бъде и изключителна възможност за обмяна на опит и презентация на България като добра винена дестинация. В рамките на конгреса експерти от цял свят ще представят постиженията си, ще бъдат разисквани научно-технически теми и ще могат да осъществят полезна обмяна на опит и иновации.

По време на световния форум на Международната организация по лозата и виното ще се дискутират и определят политиките на развитие в лозарството и винарството.

Форумът ще допринесе за оформяне на бъдещите политики в сектора през следващите години, а  присъствието на ключови гости ще засили интереса към българските вина.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във