Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Създава се регионален хъб за доставки на възобновяема енергия

Асоциацията за производство, съхранение и търговия с електроенергия (АПСТЕ), Българската ветроенергийна асоциация (БГВЕА) и водещият европейки форум за корпоративно използване на възобновяема енергия RE-Source обединиха сили за създаване на регионален хъб за споделяне на знания и добри практики.

Целта е да бъде подпомогнато въвеждането на политики за пазарно развитие и бизнес сътрудничество в корпоративното производство на възобновяема енергия в България, като амбицията е инициативата бързо да обхване целия регион на Югоизточна Европа.

Платформата RE-Source е основана в Брюксел през юни 2017 г. като съюз на заинтересовани страни, обединяващ купувачи и доставчици на чиста енергия. Тя събира ресурси и координира дейности, които поощряват снабдяването с възобновяема енергия на национално ниво и в рамките на Европейския съюз.

„Ние от платформата RE-Source сме щастливи да си сътрудничим с АПСТЕ и БГВЕА и да промотираме тяхната водеща роля в Югоизточна Европа. Очакваме с нетърпение да работим заедно, за да дадем възможност на пазара за корпоративни договори за изкупуване на енергия да расте и процъфтява - в България и в региона като цяло” заяви Хана Хънт, директор в RE-Source.

„Това стратегическо партньорство е ключово за мисията ни да подкрепяме технологии и бизнес модели свързани с производство, пренос, разпределение, съхранение и търговия на възобновяема енергия. Щастливи сме, че успяхме да създадем RE-Source хъб в Югоизточна Европа. Надяваме се още тази есен да организираме първо регионално събитие, което да адресира постоянно увеличаващия се интерес на индустриални компании за закупуване на възобновяема енергия“ заяви Никола Газдов, председател на Управителния съвет на АПСТЕ.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във