Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Съвместна акция за кръводаряване на Алианц и ВМА

За втора поредна година Алианц България проведе акция по кръводаряване сред своите служители съвместно с Центъра по трансфузионна хематология към ВМА. Под мотото „Дари кръв! Спаси живот!“ в рамките на два дни мобилният център посрещна повече от 40 доброволци. Дарената кръв ще се използва в помощ на пациенти на ВМА, като доброволците прекарали Covid-19 дариха плазма, нужна при лечението на вируса.

Здравната обстановка в страната и ваксинацията допълнително затрудниха набирането на доброволци за кръводаряване през последните месеци. Същевременно необходимостта от кръв за нуждаещите се от кръвопреливане пациенти нараства. В този критичен момент Алианц България отново показа, че е социално отговорна компания.

„Вашата подкрепа е безценна за нас и нашите пациенти.“ се казва в адрес от ръководството на Военномедицинска академия до екипа на Алианц България. „Това е високохуманен, безвъзмезден акт на милосърдие и човешка солидарност, с който доказахте, че все още има благородни хора, които помагат безкористно“.

Facebook logo
Бъдете с нас и във