Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Съветници подвеждали Комитова, твърди бивш шеф на "Автомагистрали"

Виолета Комитова

Бившият шеф на "Автомагистрали" ЕАД Стоян Беличев заяви, че ремонтът на АМ "Тракия" е планиран година и половина преди започването на същинската част по изпълнението му. Има технологичен проект, одобрен от Института по пътища и мостове, а също и от Областно пътно управление - Пловдив и от Областно пътно управление - Стара Загора.

"Преди началото на ремонта са направени два експериментални участъка по трасето, които са наблюдавани от "Автомагистрали" ЕАД и е одобрен по-иновативният вариант, който е бил и по-евтин. Така че за липса на проект въобще не можем да говорим", каза той. 

Повод за коментара му е телевизионно интервю от вторник (19 октомври), в което регионалният министър Виолета Комитова заяви, че ремонтът на магистрала „Тракия“ в участъка между Чирпан и Стара Загора на стойност 200 млн. лв. няма гаранция, защото е минал като текущ ремонт или поддръжка. Няма и одобрен проект, разрешение за строеж и Акт 16 за въвеждане в експлоатация, коментира Комитова.

Според Стоян Беличев тя за пореден път е подведена от консултантите и специалистите около нея.

"Що се отнася до цената, тя е такава, защото говорим за ремонт на участък от 56 км в двете платна на "Тракия". Там са ремонтирани над 20 съоръжения", отбеляза той. По думите му за този ремонт разрешение не е необходимо, защото той е текущ и е за възстановяване на експлоатационното състояние на пътя. Разрешение за ползване също не е необходимо заради нормативната база. А гаранционните срокове са видими в договорите между "Автомагистрали" и Агенция "Пътна инфраструктура" и могат да бъдат проверени.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във