Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Съдът окончателно потвърди 1 млн. лв. гаранция за сина на Божков

Апелативният специализиран съд потвърди гаранция в размер на 1 млн. лв. за сина на бизнесмена Васил Божков - Антон. Магистратите отхвърлиха искането на прокуратурата за "задържане под стража" с мотив, че Антон Божков не е бил част от престъпна група, а само е изпълнявал поръчки.

Също така няма риск Божков - младши да се укрие или да извърши ново престъпление, няма данни да пребивава на друго място, което да не е известно на службите.

Антон Божков бе обвинен от прокуратурата в пране на пари по поръчение на организирана група, ръководена от баща му. 

Божков-младши трябва да плати парите в 14-дневен срок. Решението за гаранцията не подлежи на обжалване.

В края на февруари съдът отмени наложената рекордна парична гаранция от 1.5 млн. лева за жената до Васил Божков - Елена Динева, и я върна в ареста. Тя също беше обвинена, че е част от престъпна група, ръководена от мъжа й.

Към момента на хазартния бос са повдигнати 11 обвинения, в това число за ръководене на престъпна група, за принуда, за изнудване, за опит на подкуп на длъжностно лице и за подбудителство на престъпление по служба. Освен това е разследван и за убийства и изнасилвания.

Специализираната прокуратура публикува във вторник записи от три срещи между обвиняемия бизнесмен Васил Божков и основните свидетели срещу него - собствениците на веригата Efbet Цветомир и Боян Найденови. Засега от обвинението не разкриват източника на записите, но се предполага, че те се предадени на прокурорите от Найденови. 

Собствениците на Efbet стоят зад сигнала срещу Божков за укрити данъци и държавни такси за хазартни услуги, които бяха в основата на промените в Закона за хазарта и отнемането на лиценза на "Национална лотария". 

Facebook logo
Бъдете с нас и във