Банкеръ Weekly

Управление и бизнес

СТЪКЛЕН НЕБОСТЪРГАЧ ДО ЖП ГАРАТА

Зад Централната гара в София ще бъде построен най-големият на Балканите търговско-развлекателен център. Поне такива са заявките на испанската компания за недвижими имоти „Риофиса. Бъдещият Сити център ще е разположен върху 280 хил. кв. м площ и в резолюцията му ще бъде и един от най-мащабните в цяла Европа. В реализацията му ще бъдат вложени над 270 млн. евро. Архитектурният проект е на английското проектантско бюро „RTKL и на българския архитект Атанас Панов.
В комплекса ще се помещават 250 обекта за търговия и забавление, като близо 80 хил. кв. м ще бъдат отдадени под наем. Наред с най-големите хипермаркети в България там ще бъдат изградени и 12 модерни кинозали с 3000 места, а също професионална зала за боулинг, казино, детски кът и редица ресторанти с разнообразна кухня.
Особен интерес предизвиква 130-метровата стъклена кула, която ще се издига в сити центъра. Тя ще е на 23 етажа - основно офиси и хотелска част. Предвижда се паркингът да е с близо 4 хил. паркоместа.
Строителството ще започне в близките седмици, а официалното откриване на комплекса е планирано за края на 2010 година.
Но инвеститорите от „Риофиса не спират с амбициите си дотук. Втората фаза на проекта включва изграждането на офиси и жилища с разгъната застроена площ от 170 хил. кв. метра. Те ще са разположени от двете страни на търговско-развлекателния център.

Facebook logo
Бъдете с нас и във