Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Строителството на Националната детска болница ще струва близо 100 млн. лева

Министерството на здравеопазването допусна два консорциума до финала на конкурса за строителството на Национална детска болница. На 10 януари бе проведено заседание на комисията, назначена да проведе обществената поръчка. На публичното заседание бяха оповестени резултатите от оценяването по техническата оценка на участниците, които отговарят на изискванията на възложителя и бяха отворени ценовите им предложения.

Консорциумът "Здраве за децата на България", в който участват "ТРЕЙС ГРУП ХОЛД" АД; "СМАРТ БИЛД ДИГИТАЛ" ЕООД; "МОНОЛИТ" АД и "ИНЖПРОЕКТ" ООД, не бе допуснат до отваряне на офертата. Аргументът е, че в хода на процедурата от комисията е установено, че обединението не отговаря на предварително обявените условия. 

ДЗЗД „ДЕТСКА БОЛНИЦА СОФИЯ“, в което участват: КЛИМАТРОНИК ЕООД;  ИНОВАСИОНЕС ТЕКНИКАС ЕН СИМЕНТАСИОН СА ДЕ СВ и ПРОЕС КОНСУЛТОРЕС СА, което е предложило обща цена за изпълнение на всички дейности – предмет на поръчката в размер на 79.53 млн. лева без ДДС.

ДЗЗД „ДЕТСКО ЗДРАВЕ“, в което участват: "ГЛАВБОЛГАРСТРОЙ" АД; "ГБС- ПЛОВДИВ" АД И "ГЛАВБОЛГАРСТРОЙ ИНТЕРНЕШЪНАЛ" АД,е предложило обща цена в размер на 77.83 млн. лева без ДДС.

До 10 дни министърът на здравеопазването ще излезе с решение за избор на изпълнител на обществената поръчка.

Facebook logo
Бъдете с нас и във