Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Строителите плашат с протести и искат оставки на депутати от БСП

Камарата на строителите в България заплаши, че ще изкара служителите на фирмите, които обединява на протест. Браншовата организация поиска оставката на четирима депутати от БСП -  Елена Йончева, Христо Проданов, Крум Зарков и Георги Свиленски, които преди дни внесоха искане в АПИ за независима експертиза на възлови магистрали и пътища в страната.  

Камарата казва в позицията си, че браншът бил подложен на поредната популистка атака. "Без наличието на каквато и да е аргументация, депутатът Елена Йончева, която афишира, че в професионалния си път е била разследващ журналист, а сега се изявява като политик, търсейки политически дивиденти, отново отправя обвинения срещу строителния бранш. Йончева, която настоява за "независима експертиза на първостепенни български пътища", без да уточнява от кого да е независима експертизата и зависими ли са били всички до момента, твърди, че "в обществото съществува убеждението, че голям процент от сумите по обществени поръчки се връщат към властта“, с което върху българските строителни компании се хвърля поредното обвинение, че участват в някакви корупционни схеми", твърди строителната организация. 

И допълва: "Ние, българските строители, заявяваме категорично, че не сме корумпирани! За нас това е набеждаване, което уврежда авторитета и доброто име на целия строителен бранш. Вносителите на искането за експертиза в АПИ не са го подкрепили с никакви доказателства, освен с поредната доза политическо говорене. Ние настояваме депутатите Елена Йончева, Христо Проданов, Крум Зарков и Георги Свиленски, които стоят зад искането за експертиза с внушението, че от българските магистрали се краде, да подадат оставки".

Камарата на строителите отправят въпрос към Елена Йончева "дали в качеството ѝ на журналист е провеждала журналистически разследвания за изпълнението на магистрали и пътища по времето на правителството с премиер Сергей Станишев".

Браншовата организация поставя ултиматум, че "ако не бъдат взети мерки до 18 ноември относно публичното поведение и отправяните обидни към бранша твърдения, КСБ и нейните фирми членове ще предприемат стъпки към граждански протести, чрез което няма да позволим на депутати, уронващи престижа на бранша, да влязат в сградата на Народното събрание"
                        ...

Facebook logo
Бъдете с нас и във