Банкеръ Weekly

Управление и бизнес

Строителят Галчев - абониран за съда

Компанията на един от галениците на сегашното управление Галчев инженеринг АД е осъдена да изплати 607 107 лв. на софийската Теодора турс ЕООД, стана ясно през седмицата. Причината е некачествено строителство. Решението на Върховният касационен съд не подлежи на обжалване и е окончателно.


Повече от година се сгъстяват тъмните облаци над главата на строителния предприемач Галчев. Делата срещу него не са едно и две. През октомври миналата година председателят на Благоевградския окръжен съд Катя Бельова осъди строителната фирма да плати общо 65 246.23 лв. на собственика на фирма КМГ 93 ЕООД Михаил Гълъбов. Галчев беше осъден заради непогасени дългове за извършени строително-монтажни работи на 6 обекта в страната. Разбира се Гълъбов иска доста по внушителна сума - 101 370 лв., но искът беше само частично уважен.


Галчев е призован в съдебната зала и от собственика на строителната фирма Агромах Христо Савев, който заведе дело срещу него за 71 034. 69 лв. дълг. Тогава пък Галчев се ослушал и забравил да плати тонове бетон и трошен камък, които Агромах му е предоставила. Гоцеделчевският бизнесмен Павлин Миховски също е предявил финансовата претенция за 14 963.72 лв., които отново са за извършени, но неразплатени строително-монтажни работи.


По същия безметежен начин Галчев се измъкна и от Химко - Враца, след като години наред не плащаше поетите ангажименти към Булгаргаз и НЕК.


Очевидно финансовото положение на строителния бос отдавна вече не е за завист. От близо година той се опитва да продаде хотел Вароша, СПА център Хармония и Аквапарка в Благоевград.


nbsp;

Facebook logo
Бъдете с нас и във