Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Строители блокират част от пътя между ГКПП "Калотина" и Драгоман

На 25 и 26 февруари, от 10 ч. до 17 ч., шофьорите трябва да се движат с повишено внимание при 4-ти км на пътя ГКПП "Калотина" - Драгоман. Движението ще се осъществява двупосочно в лентата в посока към граничния пункт поради модернизацията на пътя.

Припомняме, че в средата на февруари започна изграждането на 14.5-километровата отсечка от бъдещата автомагистрала "Европа"  между  ГКПП "Калотина" и Драгоман. Строителството на този участък се финансира със средства от Механизма за свързване на Европа на Европейския съюз и републиканския бюджет. Стойността на инвестицията е за близо 165 млн. лева, а срокът за изпълнение - февруари 2022 година.

По това трасе са предвидени четири пътни възела - "Калотина", "Турмашка махала" при 8-ми км, "Драгоман-Запад" при 13-ти км при пресичане с път III-813 Годеч - Габер и "Драгоман-Изток" при 14-тия километър.

За опазване на околната среда и изпълнение на екологичните мерки при 4-ти км ще бъде изграден надлез (екотунел) за едри бозайници с  ширина 40 м с почвена покривка, позволяваща засаждането на дървета и триметрова плътна шумозащитна ограда, намаляваща светлинното и шумовото въздействие от преминаващите автомобили.

За изпълнител на проекта е избран "Страбаг БПА" ДЗЗД, в който участват: "Щрабаг" ЕАД, "Страбаг" Сп. з.о.о., Полша и "Битумина ГмбХ-България" ЕООД.

Трасето на АМ "Европа" между ГКПП "Калотина" и Софийския околовръстен път е с дължина 48 км и е разделено на три участъка, които са на различен етап на развитие.

Facebook logo
Бъдете с нас и във