Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Строим Златен век законно, обявиха от "Артекс"

Във връзка с появилите се в медиите твърдения, че са регистрирани неправомерни строителни активности в обект многофункционална сграда "Артекс" - Златен Век, искаме да уведомим обществеността и всички институции, че нашите действия са напълно съгласувани и са в рамките на закона.

"Налице са всички необходими документи, разрешителни и решения на съда, за да се потвърди това", съобщиха от "Артекс".

На 1 август бе съобщено, че строежът на небостъргача Златен век в столичния квартал "Лозенец" ще продължи. "Артекс" посочи, че поради спирането на работата по сградата са претърпели загуби за 1,8 милиона лева. От компанията уточняват още, че съобразно практиката на ВАС, десетгодишното разрешение за строеж на сградата ще изтече през 2028 г.

34-етажната сграда в столичния квартал "Лозенец" е най-големият проект на "Артекс". До спирането на обекта се стигна, след като се разбра, че високопоставени политици са купували от компанията луксозни апартаменти на цени под пазарните. Строителството на "Златен век" беше спряно от ДНСК в началото на април след разпореждане на премиера Бойко Борисов.

Междувременно от Инициативния комитет, който се обяви срещу строежа на "Златен век", заявиха, че подновяват протестите си.

Facebook logo
Бъдете с нас и във