Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Строят завод за каучукови съединения за автомобили край Враца

Завод за производството на каучукови и пластмасови съединения за автомобили от различни марки и модели ще бъде изграден край Враца. В петък започна изграждането на предприятието, в което холдингът "Теклас" влага 30 милиона лева.

Първа копка за изграждането на бъдещето предприятие направиха кметът на община Враца Калин Каменов, пълномощникът на изпълнителния директор на "Теклас-България" Георги Георгиев, изпълнителният директор на Българската агенция за инвестиции Стамен Янев и председателят на Общинския съвет Румен Антов, съобщи БТА.

Новият завод на турската компания ще се изгради на терен, купен от община Враца, между кварталите "Кулата" и "Сениче" и в близост до железопътната линия. Първият корпус на предприятието трябва да бъде открит в средата на 2020 година. Работните места в него ще бъдат първоначално 500, с перспектива да станат 1000.

Плановете на компанията е да разширява дейността си района на Враца. Проектите са свързани с високотехнологични продукти за хибридни автомобили на световноизвестни производители. Над 20 на сто от общата продукция на предприятията от "Теклас" е предназначена за електромобили от различни марки.

Facebook logo
Бъдете с нас и във