Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Столичният общински съвет ще обсъди актуализацията на бюджета

На днешното заседание на Столичния общински съвет ще се обсъди актуализацията на бюджета на София за тази година. Тя се налага заради по-малкото приходи, които постъпват в следствие на кризата, причинена от COVID-19. Действащият бюджет е за 1,5 млрд. лева. Заместник-кметът Дончо Барбалов ще поиска средствата да бъдат намалени с 23 милиона и 400 хиляди лева.

"Не трябва да забравяме, че средствата, с които общината на практика може да разполага - това са приходите от данъци и такси, които общината директно събира. Те за тази година бяха разчетени в размер на 790 милиона лева. За март месец имахме с 19 милиона лева по-малко приходи. След няколко дни ще знаем резултатите от април, където също очакваме спад в приходите, което е нормално в създалата се ситуация", каза Барбалов пред БНР.

Всички инфраструктурни проекти, които могат да бъдат отложени, ще се реализират през следващата година. Няма да има намаление на парите за изграждане на метрото, строежа на детски градини, ремонта на училища, изграждането на вътрешния градски ринг и източната тангента, както и за почистване на града.

Facebook logo
Бъдете с нас и във