Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Столичният общински съвет актуализира бюджета на София

Столичният общински съвет актуализира бюджета на София за тази година, заради кризата с коронавируса. С 32 гласа "за" , 17 "против" и 11 "въздържал се" общинските съветници решиха средствата в бюджета на София в размер 1,5 милиарда лева да се намалят с 23,4  млн. лева.

За първите 4 месеца на годината спадът в планираните приходи е 90 милиона лева, спрямо същия период на миналата година, отчете кметът Йорданка Фандъкова. „С 12, 8 милиона лева намаляваме текущите разходи и с 13,3 милиона лева - средствата от инвестиционната програма. Общото намаление на капиталовата програма, спрямо вече гласуваната, на този етап е малко под 3%. Подчертавам, че това е консервативна прогноза за намаление от този етап на развитие на кризата", каза столичният градоначалник.

По думите й с тази актуализация се запазват всички планирани средства за стратегическите приоритети като метро, транспортните връзки от вътрешния ринг, връзките с Околовръстния път, строителството на детски градини, детски ясли, средствата за чистота, инвестициите в общинските болници и  ДКЦ-та, както и издръжката на социалните услуги.

Актуализацията на бюджета на София не се подкрепя от общинските съветници на БСП, а част от съветниците на "Демократична България" и независимият Борис Бонев се въздържаха при гласуването. 

Facebook logo
Бъдете с нас и във