Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Столичният автотранспорт с 22 нови екоавтобуса

София ще се сдобие с още 22 автобуса, задвижвани на метан. През изминалата седмица (на 3 юли) беше подписан договорът между "Българска Автомобилна Индустрия" ЕАД  и общинската фирма "Столичен автотранспорт". Дружеството спечели обявената в началото на 2018-а обществена поръчка за доставката на нови единични газови автобуси и специализирано оборудване към тях. Тя е част от провежданата политика на Столичната община за подмяната на старите автобуси с по-екологичен транспорт.

Новите превозни средства ще бъдат доставени до края на годината. Те са произведени от китайската фирма YUTONG. Тази марка е позната у нас повече от две години, след като достави първите си автобуси за столицата.

През април беше подписан договор за доставка и на първите 100% електрически автобуса YUTONG. И до края на 2018-а софиянци ще имат възможност сами да се убедят в ползите от тяхното въвеждане и използване.

Компанията YUTONG Group предлага широка гама от пътнически, градски и междуградски автобуси, голяма част от които се движат в големите градове на Франция, Великобритания, Испания, Русия, Словакия, Чехия, Норвегия, Исландия и Македония. Към момента марката е лидер в световната автобусна индустрия по обем на продажбите и това се дължи на високите критерии за качество, икономичност и екологичност, които автобусите й покриват. Двадесет и двата метанови автобуса за България са сертифицирани от престижната британска организация за типово одобрение - VCA, и отговарят на най-високия екологичен стандарт "Евро 6".

Директорът на "Столичен автотранспорт"  Слав Монов подчерта, че обновяването на автопарка е от огромно значение както за подобряването качеството на услугата, така и за намаляване на вредните емисии и осигуряването на по-чист въздух в София.

Facebook logo
Бъдете с нас и във