Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Столичната община ще спести над 8 милиона лева заради отлагане на ремонти на улици

На този етап Столичната община предвижда да спести 5 милиона лева от текущите ремонти и над 8 милиона лева от изпълнението на някои основни ремонти на улици. Това съобщи кметът на София Йорданка Фандъкова, като допълни, че това не са ключови улици, но все пак са важни за всеки един от кварталите, засега обаче ремонтите могат да бъдат отложени.

"Вече изпълняваме някои планирани ремонти, а след Великден ще започнем и основния ремонт на участъка от бул. "България", който остана", уври кметът пред БиТиВи.

"Целта ми е при разработването на актуализацията на бюджета на Столичната община да намалим разходите във всички сфери, в които това е възможно, без това да попречи на изпълнението на стратегическите обекти - метрото, участъците от вътрешните рингове, връзките с околовръстния път и строителството на детски градини", подчерта Фандъкова.

Тя припомни, че само за март приходите на Центъра за градска мобилност са намалели с 6 милиона лева. 6,5 милиона лева пък са загубите на транспортните оператори заради по-малкото пътници.

Между 5 и 7 пъти по-малко хора се возят в градския транспорт, той ще бъде подпомогнат от общината, съобщи още столичният градоначалник.

Facebook logo
Бъдете с нас и във