Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Столичната община ще подпомогне със заеми общинските лечебни заведения

Столичната община ще предостави сума в размер от 1 млн. лв. на общински лечебни заведения за извънболнична помощ. Става дума за медицинско-консултативни, медицински и дентални центове. Срокът за погасяване на заемите е две години от датата на сключване на договора, при едногодишен гратисен период и годишна лихва от 1.1%. 

Това са част от мерките, които председателят на Комисията по здравеопазване д-р Антон Койчев и зам.-кмета по здравеопазване Дончо Барбалов представиха.  Мерките са за осигуряване на финансов ресурс под формата на целеви заеми. Те са предназначени за заплащане на възнагражденията на персонала в общинските лечебни заведения за извънболнична помощ, в условията на Covid-19.

Комисията по здравеопазване и социална политика разработва методиката, по която ще се отпускат целевите заеми. Дончо Барбалов заяви, че парите няма да бъдат отпускани на всички лечебни заведения, а само на тези, които изпитват нужда от тях. “Трябва да намерим тези, които не могат да се справят”, коментира той.

Facebook logo
Бъдете с нас и във