Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Столичната община купува 10 нови метровлака за 20 млн. лева

Правителството отпусна 20 милиона лева на Столичната община по време на редовното заседание на кабинета. Средствата се предоставят за придобиването на 10 нови метровлака за третата линия метрото и за доставка и монтаж на преградни врати за метростанции от първия и втория метродиаметър.

"С тези 20 милиона лева ще успеем да направим окончателното плащане за закупуването на 10 нови метровлака, които напълно осигуряват дейността на цялата трета линия на метрото", заяви столичният кмет Йорданка Фандъкова. Тя отбеляза, че за 4 години са изградени 12 километра с 12 станции от третата линия на метрото.

Кметът подчерта, че през последните години държавата е оказала съдействие за реализирането на три големи приоритета за столицата: строителството на метрото, довършването на Южната дъга на Околовръстното шосе и изграждането на училища и детски градини, за което целево бяха отпуснати 70 милиона лева от Министерския съвет. "Въпреки кризата, с помощта, която получихме от правителството през последната година, осигурихме промяната и развитието на София", смята Фандъкова.

Премиерът Бойко Борисов изтъкна, че скоро се очаква да приключи разширението на Околовръстния път в отсечката от квартал „Младост“ до АМ „Тракия“ и веднага след това ще започне строителството в участъка между АМ „Струма“ и булевард „Цар Борис III“. "Ще изпълним всички мечти на софиянци. Преди години в София нямаше метро, нямаше Околовръстно шосе, помните какво беше - градът колабираш", каза Борисов.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във