Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Столична община се задейства с подкрепата на малкия бизнес

Столична община да даде ход на инициатива за подкрепа на перспективни бизнес идеи на стойност 100 хил. лева. Това предвижда програмата на Столичния общински гаранционен фонд за 2021 г., която се очаква да бъде приета на предстоящата сесия на Столичния общински съвет утре.

 

Инициативата с пилотно заглавие "Акселератор Стартъп София" ще съдейства за ускорен достъп до финансиране на иновативни, стартиращи и социални предприемачи на територията на Столична община. Програмата ще ги подпомогне при разработване и представяне на добре обосновани предложения към потенциални инвеститори и финансиращи организации, като повиши техния капацитет за пълноценно взаимодействие с банковия сектор и като ги насърчи към развитие и промотиране на иновативни продукти и услуги с висока добавена стойност.

"Надяваме се епидемичната обстановка в страната да ни позволи да проведем присъствено "Акселератор Стартъп София". Освен финансовата подкрепа, важно за предприемачите е и съдействието от менторите, които ще подпомагат целия процес по изпипването на бизнес идеите", заяви председателят на Столичния общински гаранционен фонд Димитър Вучев.

"Чрез тази програма отново показваме, че бизнесът в София има в лицето на Столична община надежден партньор в тези трудни времена", добави той.

Програмата на Столичния общински гаранционен фонд за тази година предвижда още поемане на гаранционен ангажимент за 1,2 млн. лева. Акцент се поставя както върху качествени и иновативни проекти, така върху подкрепа на предприемачите, засегнати от извънредното положение по повод пандемията COVID-19.

Facebook logo
Бъдете с нас и във