Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Столична община с конкретни мерки за подобряване на качеството на въздуха

През 2019 г. продължава утвърждаването на политиките по околна среда като хоризонтална политика във всички сектори на Столична община.

"Важен приоритет в работата ни през 2019 ще са дейностите, насочени към трайно подобряване качеството на атмосферния въздух и по-конкретно това ще е изпълнението на дейности,  свързани с подготовката за подмяна на отоплителните инсталации на домакинствата, по който вече имаме покана за кандидатстване от ОП "Околна среда". Това каза зам.-кметът по екология Йоана Христова при представянето на бюджета за 2019 г.

С помощта на този проект, както и с проекта по Life+, който също е насочен към подпомагане подмяната на  старите печки на домакинствата, очакванията ни са за 3 години да подменим 30% от старите отоплителни инсталации на домакинства в Столична община, които се отопляват на твърдо битово гориво. Тази подмяна ще бъде една нелека, но значима и устойчива мярка за подобряване качеството на въздуха в София. 

Предстои и монтирането на 25 филтъра за комини по проект Airthings, като Столичната община  ще търси възможности и за други финансови източници.

Facebook logo
Бъдете с нас и във