Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Столична община да намали местните данъци за хотели и ресторанти

Столичната община трябва да намали местните данъци и такси за хотелите и ресторантите, за да подпомогне най-засегнатите от пандемията бизнеси.

За това е бил категоричен зам.-председателят на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация (БХРА) Атанас Димитров по време на среща на туристическия бизнес със зам.-кмета на Столична община Дончо Барбалов.

Необходимо е да се намали с 50 на сто дължимата такса "Смет", да се опростят лихвите за забавените плащания по данък "Сгради" и такса "Смет" до края на 2021 г., да се освободят фирмите от плащане на "тротоарно право" и наем на рекламни площи, е подчертал Димитров.

Няма как при неработещ и затворен бизнес да се съберат и платят хиляди левове за такса "Смет", при условие, че бизнесът дори не произвежда тези отпадъци, са подчертали представители на туристическия сектор.

От бранша са поискали спешна среща с Националното сдружение на общините в България за бързо решение на поставените от тях въпроси. Барбалов е обещал подобна среща да се състои на 5 април, веднага след изборите, за да се обсъдят евентуални законови промени, за да се намалят изискуемите суми.

Facebook logo
Бъдете с нас и във