Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Столичани са платили хиляди за неработещи обществени тоалетни, твърди Борис Бонев

Кметът на София Йорданка Фандъкова определи като манипулация информацията на гражданското сдружение "Спаси София", че Столичната община е платила близо 300 хил. лв. за обществена тоалетна. Тя изтъкна пред bTV, че няма такава цена, а въпросното съоръжение струва 104 хил. лв.

В тази връзка общинският съветник и съосновател на "Спаси София" Борис Бонев представи пред медията извадка от обществената поръчка за тоалетната в градинката "Кристал", в която фигурира сумата от 203 хил. лв. с ДДС.

"По-лошото е, че независимо колко сме платили, тоалетната не работи. Платили сме десетки хиляди за едни тоалетни в София и те не работят", подчерта Бонев.

Той посочи още, че София ще плати с 50 млн. лв. повече за осветлението на града за четири години спрямо предишния 4-годишен период и то при занижени изисквания към тези, които поддържат осветлението. "Обществената поръчка е за 88 млн. лв. с ДДС, за предишния период сме плащали 38,4 млн. лв. И в двата случая става дума за 4-годишен период", твърди общинският съветник.

Той отправи обвинение към столичния градоначалник и за проекта за реконструкция на бул. „Патриарх Евтимий“. По думите му в предизборната програма на Фандъкова е записано, че на булеварда ще има бус лента и велоалеи. "Често препрочитам предизборната програма, за да видя какво е обещала и какво още не е изпълнила", уточни Борис Бонев.

Facebook logo
Бъдете с нас и във