Банкеръ Weekly

Управление и бизнес

Стойнев: "Южен поток" означава за България 5 хил. работни места

Реализирането на проекта "Южен поток" означава за България сигурност на доставките, работа за бизнеса и 5 000 работни места. Това каза министърът на икономиката и енергетиката Драгомир Стойнев по време на посещението си в град Хасково. Той цитира данни от изследване на Галъп Интернешънъл, според което 52% от българските граждани смятат, че изграждането на Южен поток е в интерес на България. Само 17% са на обратното мнение. Проучването е представително за българите над 18 г.

Според министър Стойнев проектът "Южен поток" е европейски и усилията на сегашното правителство са насочени към това той да се реализира.

"ГЕРБ и Борисов играят безотговорно като залагат политически бомби пред реализацията на проекта. Те дезинформираха комисаря Йотингер за промените в законодателството, след което дойде неговото писмо", каза още министър Стойнев. Според него не националният интерес, а интересът на Европейската народна партия е водещ за Борисов. ЕНП превърна Южен поток в част от политическата си предизборна кампания.

До кога ще имаме политици, които козируват на Европа, попита икономическият министър. По неговите думи изборите са за това – да изпратим в Европа наши представители, които там да се борят за нашите интереси, а не да казват "да" на всичко. Той припомни, че е провел среща с комисар Йотингер в Брюксел, но не за да му каже "да", а за да му обясни, че този проект означава за България сигурност за доставките на газ, работа за бизнеса и 5 000 работни места.

По време на посещението си в Хасково министрите Драгомир Стойнев и Петър Чобанов присъстваха на откриването на нов Лъчетерапевтичен комплекс към "Специализирана болница за активно лечение по онкология – Хасково".

Facebook logo
Бъдете с нас и във