Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Стойчо Кацаров назначи ново ръководство на болница "Лозенец"

Служебният министър на здравеопазването Стойчо Кацаров, в качеството си на принципал на МБАЛ „Лозенец“ ЕАД, освободи настоящия Съвет на директорите на лечебното заведение и назначи нов състав на съвета до провеждането на конкурс: доц. д-р Радосвет Горнев, адв. Ивиян Симеонов и Орлин Недев. 

Доц. д-р Радосвет Горнев от 2004 г. до настоящия момент е началник на Клиника по обща и коремна хирургия към МБАЛ „Лозенец“, с множество участия в национални и международни медицински форуми, автор и съавтор на редица научни публикации, преподавател в Медицински факултет на СУ „Св. Климент Охридски“.

Адв. Ивиян Симеонов е юрист, изтъкнат специалист по корпоративно, търговско и данъчно право.

Орлин Недев е магистър по фармация, служител на Министерството на здравеопазването от 2014 г., с компетентности в сферата на лекарствената политика и медицинските изделия.

От състава си Съветът на директорите е определил за изпълнителен директор на болницата доц. д-р Радосвет Горнев, а за председател на Съвета е избран адв. Ивиян Симеонов.

В четвъртък здравният министър обяви, че ще има смяна в ръководството на лечебното заведение заради нерегламентирани трансплантации и съмнения за финансови злоупотреби. Ръководството се оправдало с техническа грешка.

В позиция на болница "Лозенец" се казва, че твърденията за източване на Здравната каса са несъстоятелни и неверни. А за случая с висш държавен служител, на когото е била извършена трансплантация на черен дроб, без дори да е в списъка с чакащите -  обяснeнието е, че ставало дума за новооткрито онкологично заболяване, развитието на което е можело да бъде предотвратено само със спешна трансплантация.

Facebook logo
Бъдете с нас и във