Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Стефан Янев похвали Кацаров за управлението на COVID кризата

Служебният премиер Стефан Янев обяви, че е доволен как здравното министерство, ръководено от Стойчо Кацаров, е управлявало COVID кризата. На пресконференция в Министерския съвет за отчета на дейността на служебния кабинет Янев отбеляза, че здравното ведомство е подготвило един разбираем и адекватен план за управление на кризата, който предполага предсказуемост на действията.

По думите на премиера, цифрите в статистиката за ваксинацията са по-добри от тези, които служебният кабинет е заварил. Акцентът върху ваксинирането на възрастните хора е доста по-голям. А всички мерки, които се прилагат, са достатъчно щадящи за бизнеса и едновременно създават правилните условия за запазване здравето на хората, изтъкна той.

В отговор на въпрос Янев призова за търпение до утре в 9.00 часа, когато президентът ще обяви състава на следващия служебен кабинет.

Министър-председателят благодари на министрите за положените усилия, за отговорността към проблемите, които са имали да решават, и за начина, по който са били решени. "Надявам се тази ползотворна работа да продължи, защото по моя оценка дадохме импулс, че България може да бъде по-добра, можем заедно повече. Надявам се следващият парламент да излъчи правителство, което да продължи в тази посока, и всички ние като граждани на България да бъдем по-доволни от управлението", посочи Янев.

Според премиера следващите месеци няма да са лесни и на следващия служебен кабинет няма да му е никак леко. 

Facebook logo
Бъдете с нас и във