Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Стартират инвестиционни проекти за 800 млн. лв.

Инвестиционни проекти за над 800 млн. лв. са били сертифицирани през миналата година от Българската агенция за инвестиции. Част от тях вече са в ход, а други ще стартират през 2019 г., като общият брой на новоразкритите работни места ще надхвърли 2500. Това съобщи заместник-министърът на икономиката Александър Манолев по време на официална церемония по награждаване на победителите в 16-ото издание на Годишните награди за отговорен бизнес, организирани от Българския форум на бизнес лидерите.

„Трябват повече инициативи, които да фокусират вниманието върху успешните компании в България, защото те имат редица причини да бъдат горди от своите постижения“, подчерта Манолев и уточни, че за последните 10 години частният сектор у нас е създал над 100 хил. нови работни места.

„Значителна част от тях са съвестни работодатели, които продължават да се развиват и днес. И които не забравят, че за да имаш устойчивост трябва да инвестираш и в обществото“, подчерта икономическият заместник-министър.

Той връчи наградите в категорията „Инвестиция в обществото“, където първо място зае „Райфайзен“ с дарителската кампания „Избери, за да помогнеш“. Заедно с подкрепата, която банката добавя към всяко дарение на служител, общата сума за тазгодишната кампания, дарена от банката и нейните служители, е достигнала 205 хил. лв. За всичките 9 години кампанията е подкрепила 233 проекта с над 2.7 млн. лева.

В 16-ото издание на конкурса за корпоративна социална отговорност се състезаваха рекордните 112 проекта на 71 компании в шест категории.

Facebook logo
Бъдете с нас и във