Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Стартиращи бизнеси могат да инвестират до 60 хил. в синя икономика

Отворено е кандидатстването по Danube S3 Cluster за малки и стартиращи компании за инвестиции в синя икономика, част от програмата Intereg-Danube.

Синята икономика обхваща икономически дейности, свързани с океаните, моретата и бреговете. В нея развиват дейност различни предприятия- от такива с дейност в морската и речна среда до предприятия на сушата, които произвеждат стоки и услуги, свързани с морската икономика. Тя включва и множество обещаващи предприятия в ранен етап на развитие, често създадени с подкрепата на финансирани от ЕС програми за научноизследователска и развойна дейност. Тези предприятия разработват решения в областта на възобновяемата енергия, устойчивите морски дарове, сините биотехнологии, морските информационни технологии и много други.

Затова програмата предлага на малките и средни предприятия възможност да кандидатстват за финансиране на своите идеи и да се присъединят към програмата за ускоряване на синята икономика, като кандидатстват в отворения прозорец в DigiCirc Blue Economy.

Одобрените компании, както и стартиращите компании ще получат до 60 хиляди евро без капиталово финансиране за МСП/стартиращо предприятие, 3 полезни цифрови инструмента и данни за улесняване на процеса на дигитализация, ще създадат стратегически европейски партньорства, ще получат индивидуална бизнес коучинг поддръжка, подкрепа за тематично наставничество, предоставена от експерти в бранша.

Срокът за кандидатстване е отворен до 8 септември 2021 г. в 17:00 часа.

Facebook logo
Бъдете с нас и във