Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Стартира обществена поръчка за строителство на ж. п. надлез на пътя Велико Търново - Дебелец

Агенция „Пътна инфраструктура“ стартира обществени поръчки за избор на изпълнители на проектиране, строителството и за надзор на нов ж. п. надлeз при км 106+569 на път I-5 Велико Търново – Дебелец.

Индикативната му стойност е над половин милион лева, а средствата са от бюджета на агенцията.

Съществуващото съоръжение, с дължина 30,6 м, е на входа на Велико Търново, идвайки от Габрово и премоства ж. п. линията Русе - Стара Загора. Въведено е в експлоатация през 1958 г. Новият мост ще бъде изграден на мястото на съществуващия и ще бъде с по една лента за движение в посока. Освен съоръжението ще бъдат реконструирани и участъците от двете му страни до свързването им със съществуващия път.

Прогнозната стойност на обществената поръчка за проектиране и изграждане на ж. п. надлеза е 561 950 лв. без ДДС, а срокът за изпълнение е 250 дни, от които 70 дни са за изготвяне на техническия проект, а 180 календарни дни за строително-монтажните работи. Кандидатите могат да подават оферти си до 17:30 ч. на 1 октомври 2018 г.

Индикативната стойност на поръчката за строителен надзор е 15 000 лв. без ДДС. Офертите се подават до 17:30 ч. на 27 септември 2018 г.

Facebook logo
Бъдете с нас и във