Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Стартира мащабен ВиК проект край Плевен за над 117 млн.лева

Зам.-министърът на околната среда и водите Красимир Живков днес направи първа копка на строителството на водопроводни и канализационни мрежи и обновена пречиствателна станция за отпадни води - част от големия интрегриран воден цикъл Плевен-Долна Митрополия, съобщи БТА. 

На строителната площадка, което е на околовръстния път на Долна Митрополия, присъстваха кметовете на общините Плевен и Долна Митрополия, управителят на Плевенска област Мирослав Петров, представители на строителните организации, контролните органи и институции.  Това е най-мащабният проект от новия програмен период в сектор "Води" с общ размер на инвестицията от 117 150 300 млн. лв. Безвъзмездната финансова помощ е близо 88 млн. лв., има финансово участие и на държавата, и на общините.

Ще бъдат изградени 75 километра нова водопроводна мрежа, 85 километра канализационна мрежа, помпени станции и напълно обновена пречиствателна станция за модерно пречистване на отпадни води, която в момента е амортизирана с близо 30-годишна давност. 

Facebook logo
Бъдете с нас и във