Банкеръ Weekly

Управление и бизнес

Стари лица в новия екип на Кристиан Кръстев

Въпреки амбициите на служебния кабинет да избяга от партийните окраски познати лица още от времето на тройната коалиция заеха ключови места в Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията.


За заместник-министър бе назначена Албена Лазарова, която е работила в Министерството на правосъдието, а от 2005-а досега е била парламентарен секретар на транспортното ведомство, където е сменила трима министри. Именно това, според новия й началник Кристиан Кръстев, било знак, че не е обвързана с никоя политическа партия. Тя е изключителен експерт в моите очи и вярвам в нейното безпристрастно отношение, заяви той.


Досегашният заместник-министър - Валери Борисов, запазва тази позиция и ще продължи да отговаря за информационните технологии и съобщенията. От плещите му обаче ще падне отговорността за въвеждането на проточилото се във времето електронно управление. С тази тежка задача в служебния кабинет ще се занимава цял министър - Роман Василев.


Началник на политическия кабинет на транспортното ведомство стане Нина Тодорова. Тя има над 20-годишен стаж в държавната администрация. От 2006-а до 2009-а е началник на политическия кабинет на министъра на държавната администрация и административната реформа Николай Василев. Работила е и в министерствата на външните работи, на транспорта и на икономиката.


Финансов директор на Холдинг БДЖ и занапред ще е Филип Алексиев. Задачата му в бъдещия кредитен съвет, който се сформира по заповед на Кристиан Кръстев, ще е да преговаря с кредиторите на железницата. Алексиев има опит като финансов и изпълнителен директор на авиокомпанията България ер. Неофициално пък се говори, че за изпълнителен директор на холдинга ще бъде назначен Чавдар Трендафилов .


Това са хората, на които имам доверие, изтъкна Кръстев. Сътресения и уволнения в администрацията нямало да има, но и чудеса от храброст не бивало да се очакват.

Facebook logo
Бъдете с нас и във