Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Стана известен най-популярният iPhone

От Consumer Intelligence Research Partners (CIRP) представиха анализ, от който става ясно кои са най-популярните смартфони на Apple на световния пазар. Както съобщава 9to5Mac, лидер през първото тримесечие на 2022 година (януари-март) е iPhone 13.

Отбелязва се също, че моделът, който излезе на пазара през осента на 2021 година, се е купувал най-много от клиентите в сравнение с всички останали смартфони. Делът на базовия флагман на Apple е 38% от всички продажби. Според анализа, на четирите модела на iPhone от последно поколение (13, 13 Pro, 13 Pro Max и 13 mini) се падат почти три четвърти от продажбите през първите три месеца на тази година.

Според партньора и съосновател на CIRP Джош Ловитц, компактните устройства на Apple не са търсени от клиентите. "Делът на iPhone mini, както и по-рано не е голям: на 12 и 13 mini се падат една по 3% от продажбите", отбелязва той.

Също така от анализа става ясно, че най-ранните модели смартфони на Apple продължават да са популярни сред потребители: съвкупният дял на iPhone XR, iPhone 11 и iPhone SE второ поколение е около 15 процента.

Припомняме, че от 1 март IT гиганта затвори своя онлайн магазин за руски клиенти.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във