Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Стамен Янев е новият шеф на агенцията за инвестиции

S 250 6c9d3970 0746 43d1 a318 31d532e0b815

Стамен Янев е новият изпълнителен директор на Българската агенция за инвестиции. Той е назначен със заповед на министъра на икономиката Божидар Лукарски, съгласувана с премиера Бойко Борисов, съобщиха от ведомството. Янев ще замени на поста Светослав Младенов.

Новият шеф на агенцията за инвестиции е юрист, специализирал в сферата на сливанията и придобиванията, както и в областта на инвестициите.

Професионалният му път преминава през големите международни консултантски компании, сред които и българските подразделения на някои от четирите най-големи одиторски фирми в света.

Новият изпълнителен директор на агенцията е магистър по право от СУ „Св. Климент Охридски“. Специализирал е европейско и английско право в ASSER College Europe, Холандия, University of Cambridge, European University Institute, University City College във Флоренция, Италия. Завършил е английска гимназия ГПЧЕ „Проф. д-р Асен Златаров” в Хасково.

Стамен Янев е член на Софийската адвокатска колегия и главен асистент в Института за държавата и правото при БАН, секция по публично-правни науки.

За заместник на Стамен Янев е назначена Маджиде Ахмедова. Тя е икономист и има управленски стаж в държавната администрация и в реалната икономиката. Работила e в данъчната администрация и е била заместник-изпълнителен директор на Агенцията за приватизация. Професионалната й кариера преминава през Индустриален холдинг „България“ и „Алкомет“ АД – Шумен.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във