Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Среднощен коалиционен съвет проведоха управляващите

До късно снощи продължи коалиционният съвет на управляващите. От четирите партии в управлението (ПП, БСП, ИТН и ДБ) се събраха в сградата на Министерския съвет, за да обсъдят актуализацията на бюджета и Плана за възстановяване. От актуализацията зависят и антикризисните мерки, предложените от правителството. Сред предложенията са увеличение на пенсиите, повече данъчни облекчения за родители с деца, както и отстъпката от 25 стотинки за литър гориво при зареждане за лични нужди. Очаква се следващата седмица разчетите да влязат в ресорните комисии, а актуализацията да стане факт до 1 юли. Повече информация за резултатите от съвета ще излезе през днешния ден. 

"Доколкото разбрахме днешната среща ще е на тема Планът за възстановяване и устойчивост, тъй като, за да тръгнат средствата от Европейския съюз, разбрахме, че Народното събрание до края на годината трябва да реализира редица законопроекти като юридическа гаранция за тези средства. Така че може би тази вечер разговорът ще е по-скоро експертен", заяви преди срещата Станислав Балабанов от "Има такъв народ".

"Следващата седмица трябва да бъде внесен в парламента актуализираният бюджет, това е работа на Министерския съвет, Надявам се да успеят, доколкото антикризисните мерки са съгласувани между коалиционните партньори - още преди няколко седмици ние ги обявихме така че не виждам проблем в това", посочи Владислав Панев от "Демократична България".

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във