Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Спряха всички екскурзии със заповед

Издадох заповед от днес до 13 април да бъдат преустановени всички вътрешни организирани пътувания, пътуванията от България към чужбина, както и тези от чужбина към България. Това заяви министърът на туризма Николина Ангелкова на брифинг в Министерския съвет.

 483-българи и в момента са на екскурзии зад граница, съобщи тя, като определи това като безотоговорност. „Очевидно е, че само на добра дума и на добра воля не става”, подчерта министърът.

„Много ми е тежко да виждам как няма туризъм, но това е в целия свят. Апелирам към всички да бъдем максимално отговорни и да намерим сили да продължим напред. Ще продължим да обсъждаме мерки, но каквото и да поискаме засегната е цялата икономика и трябва да намерим баланс.  Като правителство, ще предприемем всички възможни мерки в тази ситуация”, посочи Ангелкова.

Тя отбеляза, че е невъзможно да се прогнозира дали ще има фалирали фирми в туристическия бранш и ако да, колко, тъй като никой не знае докога ще продължи извънредната ситуация с епидемията от коронавирус.

„Към момента резервациите за юли и август не се отказват. С големите туроператори сме говорили месец за месец да изпращат своите откази за плащане на ранните резервации. В момента не можем да прогнозираме дали ще имаме летен туристически сезон”, коментира още министърът.

Facebook logo
Бъдете с нас и във