Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Спортното министерство проверява имоти на Българския туристически съюз

Министерство на спорта проверява имотите, дадени за ползване на Българския туристически съюз. В продължение на няколко години държавата дава десетки атрактивни сгради за милиони левове на съюза с цел развиване на социален туризъм. Част от тях вече са в частни ръце, а няколко доклада констатират сериозни злоупотреби в туристическото дружество.

От БТС продължават да мълчат по казуса с незаконно работещата хижа „Мусала-нова“. Проверка на Нова телевизия установи, че мегахижата, приема туристи въпреки че няма разрешение за ползване. А нуждите на посетителите в сградата за 15 милиона лева се посрещат в тоалетна, висяща от пробита дупка в стената. Независимо, че е строена с държавни пари хижа "Мусала" не е собственост на държавата.

През годините на туристическия съюз са предоставени над 200 обекта за ползване. В момента няма пълна информация, какво се случва с тях.

Не е ясно кога ще приключи проверката на спортното министерство. Засега няма и инициатива за промяна на постановлението на Министерски съвет от 57-ма година, с което на БТС са дадени за ползване близо 70 държавни имота.

Facebook logo
Бъдете с нас и във