Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Според Борисов правителството "много внимателно управлява пандемията"

Здравният министър напоследък е най-редовният спътник на премиера при обиколките из страната

Премиерът Бойко Борисов и здравният министър Костадин Ангелов са на посещение в Банско. Премиерът направи дежурните си заключения за добрата работа на правителството, свършеното в курортния град, както и за управлението на коронакризата.

"Много внимателно управляваме пандемията, за да може бизнесът да работи. Затова и туризмът в Банско функционира“, заяви Борисов. Той отбеляза, че за развитието на областта в последните 2 години от различни програми са осигурени близо 20 милиона лева. "Хората в Банско го заслужават, направен е и площадът, улици и главни пътища“, каза още министър-председателят. И изтъкна, че със създадената адекватна организация чрез заповедта на министъра на здравеопазването, българският туризъм ще преодолее трудностите на пандемията. 

По време на посещението на премиера Борисов в Банско стана ясно, че днес в града пристигат 2000 антигенни теста. „С постановление на Министерския съвет бяха отпуснати 15 милиона за осигуряване на антигенни тестове за цялата държава. Навсякъде, където има нужда, чрез системата на РЗИ, те се доставят“, посочи министърът на здравеопазването Костадин Ангелов. 

„Разполагаме с необходимия ресурс, защото приходните агенции работят много добре и така реализираме всички тези огромни плащания. 15 милиона бяха осигурени за тестове, но и 15 милиона лева за дезинфектанти, 30 милиона - за ремдесивир, с който медиците лекуват българските пациенти с COVID-19“, отчете се премиерът. Той увери, че след като Европейската агенция по лекарствата вече одобри ваксината на "Модерна", у нас ще бъде организирана успешна имунизационна кампания. „Вярвам в лекарите и медицинските сестри, мисля, че ще се представим добре“, прогнозира Борисов.

В рамките на посещението си в Банско министър-председателят не пропусна да провери резултата от отпуснатите от правителството близо 7 млн. лв. само за изминалата година за ремонти на уличната мрежа в Банско. С част от финансирането наскоро бе завършен околовръстният път на града, с което ще се облекчи трафикът и ще се осигури директен достъп на туристите до кабинковия лифт. Продължава активното развитие и на други инфраструктурни проекти в града, с които още повече се подобряват условията в Банско.

Facebook logo
Бъдете с нас и във