Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Спират строежа на правителствения комплекс

Правителството реши да бъдат спрени всички действия и процедури, свързани с изграждането на нов правителствен комплекс на територията на "СОФИЯ ТЕХ ПАРК" АД от "Държавна консолидационна компания" ЕАД до обединяване на всички заинтересовани ведомства около конкретната нужда от строителството му.

Ще бъде създадена Междуведомствена работна група към министъра на икономиката в състав - всички заинтересовани ведомства, която да изследва необходимостта и целесъобразността от строителството на нов правителствен комплекс.

През миналата седмица служебният министър на икономиката Кирил Петков обяви, че ще сезира прокуратурата за строежа, тъй като строителят "Монтажи" е избран без търг по познатия способ "ин хаус", получил е авансово 190 млн. лв., като също в аванс половината от сумата е преведена на подизпълнител. Според Петков проектът е безсмислен и ще струва много пари, а в крайна сметка едва ли има чак такава нужда от такъв комплекс. "Самият проект е безумен – да строим небостъргач, който да пълним с държавни служители. Големите пари са се плащали по време на пандемията", каза министърът.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във