Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Спешно настаниха в хотел 200 туристи в Банско, останали на улицата

200 туристи бяха спешно настанени в един от хотелите в Банско, след като се оказаха на улицата. Почти всички са чужденци, съобщава националното радио. Трети ден Банско е под карантина и остава блокиран за следващите две седмици, а много българи, освободени  от работа в курорта, не успяха да излязат от града.

Към момента няма информация защо туристите са напуснали хотелите, в които са били, и имало ли е организация за тяхното ескортиране. Съюзът на туристическия бизнес в града е организирал настаняването им.

Второ денонощие без подслон останаха и стотици българи, които бяха освободени от работа заради стресовото приключване на зимния сезон. Някои са напуснали квартирите си, други са били изгонени. Те искат да бъдат подложени на преглед на контролно-пропускателния пункт от медицинско лице и да се приберат вкъщи.

Община Банско обяви горещи телефонни линии в помощ на хора, имащи нужда от медицинска и хуманитарна помощ.

Междувременно забранителните мерки в града стават още по-строги. Само по един човек от семейство може да отиде до хранителен магазин, аптека, бензиностанция или банкова институция.

Присъстивето на полицията и жандармерията около града е засилено заради опити да се пробие карантината през зелена граница.

Facebook logo
Бъдете с нас и във