Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Спешната помощ ще се модернизира с 164 млн. лв. от оперативна програма

Общо 240 нови линейки са купени и предоставени на Центровете за спешна медицинска помощ в страната. До края на годината се очаква да бъдат доставени още 20 специализирани автомобила. Това са данните от отчета за напредъка на оперативната програма „Региони в растеж“ 2014-2020 година.,

Следващата година ще бъдат  разпределени още 140 нови линейки. В ход е процедура по обществена поръчка за купуване и на 42 високопроходими реанимационни автомобила за труднодостъпните райони. 

Пълното обновяване на автопарка е част от големия проект за модернизиране на спешната помощ в страната, който се финансира от оперативната програма със 164 млн. лева. Той предвижда и основен ремонт и преоборудване на 237 обекта, разположени в 34 болници, 27 центъра за спешна медицинска помощ и 180 филиала към тях в цялата страна. За голяма част от сградите са сключени договори за строително-ремонтни дейности, авторски и строителен надзор. До края на годината ще започне работата по обновяване на спешните центрове в Габрово, Севлиево, Дряново, Две могили и др.

 

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във