Банкеръ Daily

Управление и бизнес

"Спаси София": Сезонът на некачествените ремонти е открит

S 250 56573970 c632 4f3d 9522 b16491b73154
S 250 f5517f05 7b6e 4675 ba41 eb7397348cd8

По този начин изглеждат току-що ремонтирани тротоари на ул. Яна и ул. Проф. Стоян Киркович в кв. Дървеница, в европейска София, която, по думите на кмета, уж щеше да кандидатства за титлата Европейска зелена столица. Два различни сигнала, две различни улици. Един и същи квартал и до болка познатото некачествено строителство. Това съобщи неправителствената организация "Спаси София" във Фейсбук.

Организацията разпространи и снимки от ремонтите. 

"Показаното на снимките едва ли може да бъде определено с различни думи от ужасно мърляво, безотговорно и злоупотреба с парите ни. И понеже нямаме какво да добавим, предлагаме ви част от текста, който получихме с един от сигналите: Обикновено описвам всички строително-ремонтни дейности на Столична община като мърляви, използваните материали - евтини, а изпълнението - посредствено. Но както постоянно ни облъчва г-жа кметицата - то майсторите били такива... За мен определението "посредственост" обаче вече не ме удовлетворява. За съжаление по-силните думи, за които се сещам, вече ме отдалечават от ценностите ми и от поведението ми, което следвам в търсене на една по-добра среда за всички нас.”

На прага на тазгодишния строителен сезон питаме кмета на града, Йорданка Фандъкова - Yordanka Fandakova - докога ще се позволяват подобни източвания на нашите пари и ще се научи ли някога ръководената от вас администрация да изпълнява своите задължения по един поне приемлив начин? И тази година ли планирате за София 100% некачествени ремонти, неудобства, нерешаване на проблемите и ежедневни скандали? Обръщаме се и към кмета на район Студентски, г-н Димитър Дилчев с призив за незабавна реакция – санкция за изпълнителите и тяхно отстраняване от по-нататъшни дейности финансирани от Общината. Фирми, които може да сътворят подобна мизерия, не бива да се доближават до нашите данъци и публични пространства", казват от организацията. 

Facebook logo
Бъдете с нас и във